АПЕЛ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

АПЕЛ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА У БИЈЕЉИНИ


Здравствени радници Болнице „Свети Врачеви“, апелују на становништво да поштују мјере, јер је епидемиолошка ситуација неповољна, са тенденцијом погоршања. Како наводе, у ковид болнице пристиже све већи број пацијената, а већина хоспитализованих су са тешком клиничком сликом. Ријеч је о особама млађе и средње животне доби.
 
- Људски живот је изнад свега. Будимо стрпљиви, поштујмо здравље и људски живот, како бисмо сви заједно побиједили ову пошаст. Здравствени радници дуже од годину дана дају све од себе у борби против вируса корона и боре се за сваки људски живот. То чинимо пожртвовано и тако и настављамо, али вас молимо да поштујете мјере“, истакла је главна сестра Болнице Милица Дикић. Она је нагласила да је поштовање мјера неопходно, како не бисмо дошли у ситуацију да се тражи кревет више у болници, јер ово није борба само здравствених радника, него борба свих нас и да морамо бити јединствени у овој борби. Медицинска сестра Гордана Ђурић од првог дана је ангажована као сестра у ковид болници и каже да није лако свакодневно бити уз пацијенте који се боре за ваздух.

- Молим грађане да поштују мјере, да чувају здравље и да буду дисциплиновани, како би ова ситуација убрзо била иза нас. Ми имамо моралну снагу и вољу да истрајемо. Молимо и вас да будете још мало стрпљиви и да ковид болнице убрзо постану прошлост“, рекла је Ђурићева. Доктор Слободан Марковић који је све ово вријеме ординирао у све три ковид болнице, апеловао је на поштовање мјера како би се побиједио вирус корона. Апел становништву упутили су у име здравствених радника и медицинска сестра Дара Живанић, те медицински техничар Милисав Бојић. Подсјећамо да је због погоршања епидемиолошке ситуације, у Дому здравља поново отворена трећа ковид амбуланта која је затворена у децембру прошле године.