ДДДК „РУДАР“ УГЉЕВИК: ДАРОВАНА КРВ-СПАШЕН ЖИВОТ! :: Semberija INFO ::

 

ДДДК „РУДАР“ УГЉЕВИК: ДАРОВАНА КРВ-СПАШЕН ЖИВОТ!


Дарована крв, за чланове ДДДК „Рудар“ Угљевик,  незамјењив је осјећај, јер овим хуманим чином доприносе спашавању људског живота, нагласио је предсједник ДДДК „Рудар“, Милан Марковић, који је до сада 100 пута даривао крв.

-Јутрос, 25. марта, организовали смо се и сопственим средствима смо обезбиједили аутобус, како бисмо допутовали у Бијељину да у просторијама Завода за трансфузију Бијељина,дарујемо ову драгоцјену течност. Ријеч је о редовној мартовској акцији добровољног даривања крви, а овогодишња је за нас посебно значајна због пандемије вируса корона, јер знамо да крв коју донирамо, некоме значи нову шансу за живот“ каже Марковић и додаје да је данас у термину од од 8   до 13 часова, даровано 65 боца крви.


-Акција се наставља и сутра, 26. марта, а оно што је потребно истаћи је чињеница да у ситуацији у којој се човјечанство налази због вируса корона, трансфузијско лијечење мора бити континуирано и сигурно. Такође, мора се узети у обзир и да је смањен број здраве популације која може дати крв, као и да је смањен одзив добровољних давалаца крви због утицаја јавно-здравствених мјера које се предузимају. Хвала добровољним даваоцима крви ДДДК „Рудар“, јер управо због ове чињенице, ова дводневна акција  је још значајнија“, каже Марковић.

Semberija info