НИКАД ЈАЧА ТРКА „БЕОГРАД - БАЊА ЛУКА“ :: Semberija INFO ::

 

НИКАД ЈАЧА ТРКА „БЕОГРАД - БАЊА ЛУКА“


Љубиша Петровић, градоначелник Града Бијељина данас је својим потписом потврдио учешће Града Бијељина у организацији 15. Међународне бициклистичке трке „Београд - Бања Лука“.

Градоначелник Петровић је пружио пуну подршку овом спортском догађају.


-Ми желимо да Бијељина постане препознатљива као град спорта те ћемо радити све како би популарисали бављење спортом наших грађана као и одржавање великих спортских манифестација у нашем граду. Што је такође јако битно, ова трка ће, у условима пандемије корона вируса сигурно имати позитиван утицај и на наше туристичке капацитете,“ рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

Овогодишња трка "Београд – Бањалука“ је на програму од 22. до 25. априла. Учествоваће укупно 25 тимова са 175 бициклиста колико је и максималан број који може да се појави на старту према УЦИ правилима. Ово ће без сумње бити најјаче издање трке која је већ четврту годину члан прве категорије Међународне бициклистичке уније.

Најзвучнији тимови свакако су италијански Бардијани и Ново Нордиск из САД-а, који у свом саставу имају и побједнике етапа на Ђиро д'Италија, као што је Ђовани Висконти. Директро каравана Владимир Куваља срећан је због великог одзива у прилично незгодно вријеме за спорт.

- Трудимо се да из године у годину подижемо ниво и на срећу то нам успијева. Ниједном тиму не плаћамо доласке како то раде највеће трке, сви желе да дођу код нас на основу препорука и искустава осталих, што нам много значи. Осим Италијана и Американаца, долазе нам екипе из Канаде, Парагваја, Њемачке, Словеније, Португала, Камбоџе, Казахстана, Малезије..., а титулу укупног побједника браниће Јакуб Качмарек из Пољске,“ рекао је Куваља.

Организатори се надају да неће бити потребе за помјерањем термина трке без обзира на неповољну епидемиолошку ситуацију. Планирано је да трка почне 22. априла етапом од Београда до Шапца. Затим слиједи етапа Обреновац - Бијељина, па Бијељина - Власеница и најзад, 25. априла завршна етапа Приједор – Бања Лука.

Semberija info