УКИДАЊЕМ РАДНЕ СУБОТЕ ПРИМЈЕР БРИГЕ О РАДНИЦИМА :: Semberija INFO ::

 

УКИДАЊЕМ РАДНЕ СУБОТЕ ПРИМЈЕР БРИГЕ О РАДНИЦИМА


Укидање радне суботе је добар примјер бриге о бољем положају радника које је у оквиру свог пословања увео бијељински привредник Саво Попић.

Попић се на овај корак одлучио након двадесет година радног стажа проведених у привреди и приватном сектору.

“Радио сам седмично по 6, а некада и седам дана, као власник фирми одлучио сам да својим радницима укинем радну суботу”, рекао је новинарима Попић.

Он је објаснио да је у оквиру пословања његове фирме, три мјесеца  трајао пробни период укидања радне суботе, те да је увидио да је ова пословна идеја остварива и са поносом истакао да ће  запослени радити пет дана седмично  уз непромијењену плату.

“У тромјесечном пробном периоду увидио сам да је продуктивност рада побољшана, међуљудски односи бољи, радници раде са већим ентузијазмом и мотивацијом, што је сасвим довољно било да нам нерадна субота постане пракса”, рекао је Попић.

Као привредник, Попић је нагласио, да нема ништа битније од задовољног радника.

“Овим малим гестом учинили смо пуно, радници сада викендом проводе више времена са својим породицама, пријатељима, имају више времена за одмор што их чини срећнијима, а сам рад мање стресним и много продуктивнијим”, закључио је Попић.

Он је позвао остале приватнике на подручју града Бијељине  да слиједе његов примјер,  да на овај начин  радницима  ће се олакшати рад, оцјенивши да неће ништа изгубити уз поруку да човјекова срећа и задовољство нема цијену.