Ускоро споменик несталим и погинулим борцима Бијељине у Градском парку :: Semberija INFO ::

 

Ускоро споменик несталим и погинулим борцима Бијељине у Градском парку


РЕАЛИЗАЦИЈА ИНИЦИЈАТИВЕ УДРУЖЕЊА ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ БОРАЦА И ЦИВИЛА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ БИЈЕЉИНА

​Након што је Скупштина града Бијељина подржала иницијативу Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице о градњи Спомен-обиљежја несталим и погинулим борцима града Бијељина, како је потврдила Смиља Митровић, предсједница овог Удружења, одмах је урађено и идејно рјешење за споменик.

- Идејни пројекат урадио је професор др Рајко Блажић, вајар из Београда, који је урадио и Споменик мајкама, чији су синови погинули у рату, а који је постављен код Саборног храма у Бијељини. Ми смо презадовољни радом професора Блажића и то је био главни разлог да он уради и овај споменик који ће бити постављен у Градском парку. Још увијек није одређена децидна локација у парку. Има пар мјеста о којима се размишља, али је најважније да споменик буде видљив'', појаснила је Смиља Митровић.

Како је истакла, поднијет је захтјев за добијање неопходних дозвола за градњу и мисли да ће се брзо кренути у реализацију изградње спомен-обиљежја.

- Према идејном рјешењу, споменик ће бити грађен од плоча, на којима ће бити људски ликови и имена погинулих бораца из Бијељине у минулом рату, без презимена. Наша жеља је да сачувамо сјећање на све погинуле борце и да тај споменик оставимо нашим покољењима да знају и да памте шта се на овим просторима дешавало у рату од 1992. до 1995. године'', каже Смиља Митровић и наглашава да је пред Удружењем још један велики посао.

- С обзиром да наше Удружење нема свој буџет, остаје нам да тражимо донаторе и људе добре воље да нам помогну како бисмо изградили Спомен-обиљежје несталим и погинулим борцима града Бијељина'', поручује предсједница Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице у Бијељини.

Семберија инфо