САВИЋ: ПОНОСАН САМ ШТО ПОСТОЈЕ ЉУДИ КАО СТОЈАНОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: ПОНОСАН САМ ШТО ПОСТОЈЕ ЉУДИ КАО СТОЈАНОВИЋ


Начелник општине Лопаре Радо Савић приредио је пријем за Златка Стојановића, из аустријског града Салцбурга, поријеклом из мајевичког села Пељаве, са којим локална заједница има изузетну сарадњу.

„Господин Стојановић нам је напаравио квалитетне контакте са општинама и градовима у Аустрији, а обезбиједио је и подршку у опремању нашег комуналног предузећа, ватрогасне јединице као и спортских клубова“, рекао је Савић Срни.

Он је додао да је поносан што постоје такви људи у мајевичкој дијаспори, у конкретном случају у граду Салцбургу и изразио наду да ће се у  наредном периоду наставити одлична сарадња на повезивању Лопара и Салцбурга.

Златко Стојановић је истакао да врло радо помаже родни крај, који му је остао у  срцу, и да осјећа да му је то дужност.

Он је позвао све људе у дијаспори, чије је поријекло са мајевичких простора да помогну локалној заједници колико могу и не забораве своју прошлост да би имали добру будућност.

„Брат и ја смо дуго времена играли професионално фудбал у иностранству, имамо добре контакте у Аустрији и желимо помоћи дјеци из ФК „Мајевица“ Лопаре и ФК „Прибој“ из Прибоја да учествују на турнирима који се организују у Салцбургу, уз помоћ градоначелника“, додао је Стојановић коме је начелник Савић уручио захвалницу за помоћ у опремању ватрогасне јединице у Лопарама.

​Општина Лопаре