Конференција за штампу СДС-а: Нећемо пристајати на незаконит рад :: Semberija INFO ::

 

Конференција за штампу СДС-а: Нећемо пристајати на незаконит рад


Јуче смо присуствовали још једној демонстрацији незаконитог рада скупштинске већине која је кулминирала доношењем буџета који су они усвојили без нашег присуства, а који је изнутра потпуно измијењен њиховим амандманима којих има око стотину и више, изјавила је шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Бијељина на данашњој конференцији за штампу која је одржана у просторијама Српске демократске странке.

"Они су прилагодили буџет институцијама на чијем се челу налазе њихови руководиоци. Имали смо и своје амандмане. Нисмо одустали од њих, већ смо их само повукли, као знак подршке нашем градоначелнику који је тражио још времена за разговор и усаглашавање око свега онога да би буџет био једногласно усвојен", истакла је Анка Тодоровић, истакави да су одборници опозиције напустили сједницу Скупштине града да не би пружили легитимитет даљем кршењу закона.

"Ми нећемо никад пристајати на незаконит рад и нико од ових људи није учествовао у доношењу било какве незаконите одлуке. Таква пракса се мора прекинути и једном морамо почети радити онако како налаже закон и правичност, јер, у противном, не видим будућност за наше људе и наш народ", изјавила је Анка Тодоровић, појаснивши да је у новоусвојеном буџету највише средстава скинуто са позиције за стамбено - комуналне дјелатности и са позиције Кабинет градоначелника.



Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да јучерашње напуштање сједнице није било никаква глума, нити драматургија, већ непружање легитимитета незаконито  усвојеним амандманима.

"Дошло је до кршења прописаних процедура, Пословника о раду Скупштине града Бијељина, кршење Статута града Бијељина и Закона о буџетском систему и буџетском пословању, као и Закона о комуналној дјелатности на нивоу РС, Закона о јавним путевима РС. Они још увијек не могу да се отргну од оних који мисле да је буџет плијен и да га треба користити за задовољење личних интереса, у складу са непотистичким и фамилијарним понашањем", изјавио је Петровић, нагласивши да је тражио вријеме за правно и економско усаглашавање предложених амандмана, али ту могућност није добио.

Петровић је, између осталог, као примјер рационалног понашања, навео податак о потрошњи горива за службене аутомобиле у Градској управи из 2020. године, када је потрошено 4.200 литара, те из јануара ове године, када је потрошено 2.700 литара, нагласивши да контрола трошења јавних средстава мора бити пуно ригорознија и конкретнија.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић