ВАКЦИНАЛНИ ЦЕНТАР ДОБАР ПРИМЈЕР И ДРУГИМ ДОМОВИМА ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

ВАКЦИНАЛНИ ЦЕНТАР ДОБАР ПРИМЈЕР И ДРУГИМ ДОМОВИМА ЗДРАВЉА


Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић посјетио је бијељински Дом здравља гдје је након одржаног састанка са стручним колегијумом ове установе, обишао вакцинални центар. Директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин, изразила је захвалност на посјети.

-Дом здравља од првог дана ове пошасти поштује све смјернице Института и имамо одличну сарадњу“, рекла је прим. др Ђукин и додала да се сарадња наставља. Говорећи о процесу имунизације, она је истакла да је до сада вакцинисано 3.500 грађана, а ревакцинисано више од 2. 000 и најавила да ће у Дом здравља већ наредне седмице стићи још вакцина. Директор Института Бранислав Зељковић похвалио је рад Дома здравља, као и организовање, како је истакао, „ одличног вакциналног центра“.


-Вакцинални пункт у Дому здравља Бијељина је изузетно добар примјер и другим здравственим установама“, рекао је Зељковић и додао да је тренутно на снази друга фаза вакцинација, а то подразумијева вакцинисање особа старијих од 65 година и особа са хроничним обољењима.

-Припремамо се за фазу три, а то је вакцинација особа  са већим контактима на дневном нивоу. Очекујемо долазак већег броја вакцина како би почела  масовнија имунизација у Републици Српској“, најавио је Зељковић и изразио захвалност свим здравственим радницима на преданом раду.

Semberija info