У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ СЕ ДОБРО БОРЕ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ СЕ ДОБРО БОРЕ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА


Болницу „Свети Врачеви“, посјетио је директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић, а након радног састанка, директор Болнице професор др Златко Максимовић, захвалио се на посјети као и на свесрдној помоћи здравству.

-Имамо, како стручну, тако и материјалну  подршку за рад пи-си-ар лабораторија током борбе против вируса корона. Сарадња је одлична и константна, а Институт је увијек доступан Болници за сваку стручну помоћ у одговору на пандемију“, рекао је проф. др Максимовић. Он је додао да су у ковид болницама тенутно 84 болесника, од којих је 19 на респираторима.

-Нажалост, потврђена су сазнања да ће корона још трајати, тако да су пред нама нови задаци који подразумијевају још бољу припремиму за наредне мјесеце и нови талас који се најављује на јесен“, рекао је проф. др Максимовић.

Директор Института Бранислав Зељковић изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској у фази стабилизације и да то може пружити шансу да процес вакцинације буде што бржи и уз што већи обухват грађана.

-Процес вакцинације се наставља и циљ нам је да за што краће вријеме обухватимо што већи број грађана и да одзив и када дођемо у трећу фазу буде исти као садашњи одзив старијих од 65 година којим смо врло задовољни“, рекао је Зељковић додавши да се у свим здравственим установама у Републици Српској наставља вакцинација против вируса корона и да се очекује стизање додатних количина вакцина.

- Захваљујући Влади Републике Српске и средствима која су обезбијеђена, Болница у Бијељини и све остале болнице у Српској које врше пи-си-ар тестирање и даље ће пружати дијагностику на утврђивању присуства вируса корона“, рекао је Зељковић. Он је изјавио да борба против вируса корона и даље траје и нагласио да ће се овај рат сигурно добити, али уз одговорно понашање свих нас. Зељковић се захвалио директору Болнице  проф. др Максимовићу и његовом тиму на, како је истакао, „ јако добро урађеном послу у борби против вируса корона, која и даље траје“. Такође је похвалио и рад пи-си-ар лабораторије.

-Показан је синергизам и међусобно помагање, разумијевање и организациони систем рада у обезбјеђивању капацитета и збрињавању пацијената“, рекао је Зељковић.

Semberija info