Борачка организација Угљевик подијелила васкршње пакете за незапослене демобилисане борце :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација Угљевик подијелила васкршње пакете за незапослене демобилисане борце


Борачка организација општине Угљевик обезбједила је васкршње пакете за 83  незапослена демобилисана борца Војске Републике Српске.

Пакети вриједни 60 КМ садрже прехрамбене и хигијенске производе.

Предсједник Борачке организације Јован Маринковић  подсећа да је ово једна у низу акција којима Општинска борачка организација покушава побољшати положај ове категорије.

 “Дистрибуција пакета ће се вршити преко мјесних борачких организација који ће борцима донијети пакет на кућне адресе поштујући епидемиолошке мјере, а управо су они и правили спискове са подручја своје мјесне одговорности за додјелу пакета”, рекао је Маринковић новинарима.

Он је подсјетио да је процедура за добијање ових пакета  једноставнија него што се добија помоћ од надлежног министарства.

“Општинска борачка организација  ће у свом раду и даље настојати да помогне породицама погинулих, ратним војним инвалидима и демобилисаних борцмима али ће посебан акценат ставити на обиљежавање значајних датума и догађаја из одбрамбено-отаџибског рата а све у намјери да будуће нараштаје упозна са жртвом које је српски народ поднио на овим просторима приликом одбране Републике Српске”, најавио је Маринковић.

Члан предсједништва Борачке организације Угљевика Саво Милошевић рекао је да је ова помоћ добродошла у празничне дане.

“Увијек смо  уз наше саборце и ови пакети се дијеле како би их обрадовали у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу”, рекао је Милошевић.

Осамдесетогодишњи Станиша Лазић из Богутовог Села, борац друге категорије захвалио је за помоћ и рекао да му овај прехрамбено-хигијенски пакет веома значи.

Општина Угљевик