ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ УНАПРЕЂЕЊА ЖИВОТА МЛАДИХ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ УНАПРЕЂЕЊА ЖИВОТА МЛАДИХ У УГЉЕВИКУ


У угљевичком хотелу “Атлас” данас је одржан округли сто на тему “Унапређење друштвеног активизма младих у општини Угљевик” које је организовао Центар цивилних иницијатива /ЦЦИ/.

Учествовали су представници локалне управе, Средњошколског центра  "Михаило Петровић Алас", Омладинске банке Угљевик, Светосавске омладинске заједнице Угљевика, Центра младих и Хуманитарно удружење општине Угљевик.



Пројект координатор Центра цивилних иницијатива Славен Дивчић рекао је да је циљ данашњег састанка разговор о конкретним иницијативама којима би се унаприједио положај младих у Угљевику.

“Постојећи документ Омладинска политика општине Угљевик прошле године је формално истекао, а ове године је у плану креирање новог документа, и у циљу разговора о конкретним корацима на основу којих би се унапредио положај младих јесте данашњи састанак”, рекао је Дивчић.              

Он је додао да је једна од могућих иницијатива формирање јединственог центра који ће млади у Угљевику имати у сарадњи са локалном управом у којем ће се окупљати, држати радионице и разговарати о могућим пројектима, културним и спортским догађајима.

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Радослав Остојић рекао је да је циљ оваквих дискусија да се унаприједи сарадња између омладине и локалне управе како би креирали што више мјера и активности посвећених младим људима.

“Општина Угљевик увијек радо излази у  сусрет оваквим састанцима, захвални смо Центру цивилних иницијатива што нас окупља на оваквим дискусијама које су посвећене активизму младих и изради нове омладинске политике”, рекао је Остојић.

Он је изразио задовољство јер се данас разговарало о потребама младих људи као неформалних група, појединаца и омладинских удружења.

Општина Угљевик