ЛОПАРЕ: ОСАМ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ОСАМ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ


Општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ су ове године подржали осам друштвено корисних пројеката за младе кроз активности Омладинске банке Лопаре.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио задовољство да се већ десет година у овој локалној заједници реализују пројекти Омладинске банке.
„Овогодишњи пројекти су веома занимљиви и биће корисни у општини Лопаре и надам се да ће, као и претходних година, бити успјешно реализовани“, рекао је Савић и захвалио се свим учесницима и Фондацији „Мозаик“ на уложеном труду и средствима да би се активности реализовале.



Жељко Пауковић, директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“ је рекао да се на малој церемонији обиљежило и десет година програма Омладинске банке у Лопарама.
„Заједно смо од 2012. до 2020. године подржали 60 пројеката укупне вриједности преко 200 000 КМ“, рекао је Пауковић.
Он је изразио задовољство што је од задње промоције, у међувремену, у новембру регистрован и један микробизнис.
У Лопарама су потписани уговори и уручени чекови за осам пројеката укупне вриједности 22 300 КМ, гдје општина учествује са 7 197 КМ, а Фондација „Мозаик“ 4 798 КМ, док је остатак допринос заједнице и волонтера.
Фондација „Мозаик“ има 51 Омладинску банку у БиХ, а на првом позиву реализује се 435 пројеката укупне вриједности
1 100 000 КМ и 63 микробизниса.
Према потписаном меморандуму сарадња општине Лопаре и Фондације „Мозаик“ наставља се до краја 2022. године.
Пауковић је напоменуо да је општини Лопаре отворен позив за микробизнис до 10. маја ове године у износу од 4 000 КМ и да је то добра прилика за све младе људе који желе покренути самостално предузетништво или комерцијално пољопривредно газдинство.