Потписани уговори о пет пројеката Омладинске банке Угљевик :: Semberija INFO ::

 

Потписани уговори о пет пројеката Омладинске банке Угљевик


Општина Угљевик и Фондација "Мозаик" из Сарајева потписали су данас пет уговора са пет неформалних група у оквиру Омладинске банке Угљевик, чија је укупна вриједност 13.910 КМ.

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Радослав Остојић  рекао је да је из локалног буџета за ове намјене издвојено 4.500 КМ.

“Пројекти који су данас потписани су интересантни и корисни а обухваћени су на различитим локацијама”, рекао је Остојић новинарима и најавио даљу сарадњу са овом фондацијом  као и подршку наредним пројектима локалне заједнице.



Директор програма Омладинске банке Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић истакао је да је сарадња са општином Угљевик до сада подржала укупно 18 пројеката вриједности 41.300 КМ као и један микробизнис вриједности 2.000 КМ.

“Потписали смо пет уговора са неформалним групама младих у оквиру позива, са јако интересантним пројектима којим се уређују спортски терени, као И пројекти који користе природне љепоте и потенцијале Угљевика, али и прилике које омогућавају укључивање средњошколаца и младих из руралних средина да ураде нешто конкретно у локалној заједници”, рекао је Пауковић.

Пројекти који су добили финансијски подршку су: “Vilage Cinema” 2.300 КМ, “Портал за младе Регија 055” 3.200 КМ, “Уређење и опремање излетишта на језеру Мезграја” 3.000 КМ, “Постављање љетњиковца и туристичког мобилијара подно Јаблан града” 3.000 КМ и “Уређење школског дворишта” 2.410.

Општина Угљевик