ПЕТРОВИЋ: ЧАК И ФИСКАЛНИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДЕМАНТУЈЕ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋ: ЧАК И ФИСКАЛНИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДЕМАНТУЈЕ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ


Мишљење Фискалног савјета Републике Српске, у вези са скоро 2 милиона конвертибилних марака неизмирених обавеза Града Бијељина за 2020. годину, јасно и недвосмислено потврђује растрошност и недомаћинско управљање претходне локалне власти, чији занесени насљедници и даље упорно, неаргументовано и безуспјешно покушавају бранити неодбрањиво!

Како другачије објаснити поражавајућу чињеницу да су обавезе Града за прошлу годину премашиле висину расположивих средстава за невјероватних 2 милиона, што је чак 4% планираних прихода буџета за ову годину и да ће тај позамашни износ итекако уздрмати локалну касу?! Неко ће, грлата господо из тзв. Коалиције за Бијељину, морати скупо да плати цех ваше махинацијске и мутљарошке политике, којом сте подмиривали мегаломанске и незасите апетите. Као што знате, тај неко су грађани, којима и даље неуморно покушавате бацати прашину у очи, са излизаном и неутемељеном причом о нераду градоначелника, док вас истовремено одају прљави трагове, на које не могу да зажмуре ни у Фискалном савјету Републике Српске! И они, на основу увида у ваше мешетарске одлуке, упућују препоруке да се мора континуирано радити на побољшању управљања буџетом и да је неопходно водити рачуна да се у наредним годинама не стварају нове обавезе које нису предвиђене буџетом!

Да ли вам је, господо "легалисти", бар сада јасно да су ваша недјела и погубне финансијске играрије прозрели чак и у Фискалном савјету?! Ако и ови аргументи нису довољни да, коначно, ставите прст на чело, онда вам топло препоручујем да се за додатна појашњења обратите овом републичком органу и тако можда неким чудом, ипак, успијете увјерити у несагледиве посљедице својих штеточинских маневара. Њима сте, да вас опет подсјетим, проузроковали лоше пословање и неизмирење кредитних обавеза јавних предузећа којима је Град Бијељина дао гаранције за кредитно задужење, што у свом мишљењу, између осталог, наводи и Фискални савјет. И док сте своје "златне коке" немилице черупали на рачун народа, превидјели сте да ничија није до зоре горјела, па неће ни ваша!
Разумијем да вам је било лијепо док је трајало! Међутим, мораћете и ви да разумијете да Кабинет градоначелника остаје одлучан и чврсто опредијељен да, у оквиру својих надлежности, и убудуће предузима законске кораке који ће зауставити вашу самовољу и алавост, а допринијети успостављању владавине закона и права грађанима на достојанственији и праведнији живот! Свидјело се то вама, господо, или не!
 
ГРАДОНАЧЕЛНИК
Љубиша Петровић