САРА ДРАГИЧЕВИЋ ПОБЈЕДНИЦА ФЕСТИВАЛА ДЈЕЧИЈЕ ПОЕЗИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

САРА ДРАГИЧЕВИЋ ПОБЈЕДНИЦА ФЕСТИВАЛА ДЈЕЧИЈЕ ПОЕЗИЈЕ


Снагом својих пјесама Сара Драгичевић ће да допре до многих људи, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић приликом пријема који је организован поводом побједе ове младе Бијељинке на Међународном фестивалу дјечије поезије ,,Дјечије царство“ у Бања Луци.
 
,,Потражи ме у сваком лицу/ које на моје личи./ Теби у руке цео свет ако ме нађеш./
Потражи ме у сваком оку по боји/ сличном мојим очима./Теби у руке прегршт звезда ако ме тамо има./
Потражи ме.../ у лишћу.../ у киши.../ у облацима.../ Теби у руке ветар ако ме тамо има./
Потражи ме где ме никад тражио не би./ Потражи ме.../ у себи.“, стихови су пјесме ,,Потражи ме“ Саре Драгичевић коју је стручни жири прогласио побједницом овогодишњег Међународног фестивала дјечије поезије ,,Дјечије царство“. 
 
Побједничка пјесма, заједно са најљепшим стиховима младих пјесника, штампана је у Зборнику фестивала.
 
-Освојила сам прво мјесто на конкурсу Борачке организације Бијељина, а након тога сам се пријавила на конкурс фестивала ,,Дјечије царство“ на који се ове године пријавило преко 4.500 учесника са око 8.000 радова. Моја пјесма,,Потражи ме“ освојила је прву награду“, рекла је 13-годишња Сара, ученица шестог разреда основне школе ,,Вук Караџић“.
 
Сара каже да за будућност још нема планове, а поезију пише око двије године. Њена наставница српског језика и књижевности Славица Рачановић, која већ дужи низ година у школи води литерарну секцију, каже да је Сара највећи успјех у њеном раду, али и у историји школе ,,Вук Караџић“.



-Сматрам да је Сара већ пјесничко име нашег града. Она нас својим стиховима, својом маштом, префињеном емоцијом и дубоком мишљу води у путовање кроз вријеме и простор. Сара пјева о љепоти бескрајној и зна шта значи бити пјесник, а бити пјесник значи позивати се на вјечиту идеју лијепог“, истакла је Славица Рачановић.
 
Градоначелник Љубиша Петровић је, честитајући на успјеху младој пјесникињи, обећао подршку Градске управе Града Бијељине како њој, тако и свим талентованим младим људима и њиховим менторима.
 
-Овакви резултати не смију остати незапажени. Желимо да афирмишемо младе таленте, да буду препознати и подржани од стране Градске управе, како би, када одрасту, постали савршени умјетници који ће себе и своју Бијељину представљати у најбољем свјетлу свуда гдје се појаве у свијету“, изјавио је Петровић.

Семберија инфо