СРЕДЊА ШКОЛА У ЈАЊИ ОБИЉЕЖИЛА ВАЖАН ЈУБИЛЕЈ :: Semberija INFO ::

 

СРЕДЊА ШКОЛА У ЈАЊИ ОБИЉЕЖИЛА ВАЖАН ЈУБИЛЕЈ


У просторијама Средње стручне школе у Јањи данас је обиљежен значајан јубилеј ове средњошколске институције. Наиме , почетком 2000. године су уписани први ђаци у ову школу а претходна, пандемијом обиљежена година није дозволила да се на прави начин обиљежи 20 година успјешног рада.

Директор ССШ у Јањи, Александар Матић данас је скромним програмом скренуо пажњу јавности и челних људи Града Бијељина на досадашње успјехе и планове за будућност ове школе.



-Ова школа тренутно броји око 300 ученика. Наша је специфичност што образујемо младе у занимањима која су на нашем тржишту дефицитарна: грађевински и архитектонски техничар, туристички техничар, трговачки и угоститељски техничар, кувар, конобар, керамичар. Свршеници наше школе по завршеном школовању немају много проблема да нађу посао. У наредном периоду планирамо да формирамо информатички кабинет за потребе ученика који се школују у грађевинској и архитектонској струци“, рекао је директор Матић и похвалио неколико донатора из Јање који су у претходном периоду, кроз различите видове донација помогли да се настава, нарочито практична, изводи на јако високом нивоу.

Предсједник скупштине Града Бијељина, Александар Ђурђевић се похвално изразио према овако постављеном концепту школе који образује младе у оним смјеровима који ће им омогућити брзо запошљавања по завршетку школе.



-Скупштина Града Бијељина је на посљедњој сједници донијела одлуку по којој ће се сваком средњошколцу који путује до школе субвенционисати мјесечна карта са 30 конвертибилних марака. Вјерујем да ће ова одлука допринијети већем броју уписаних средњошколаца у новој школској години“, рекао је предсједник градског парламента.



Градоначелник Љубиша Петровић је, након обиласка школе и увида у школске капацитете изразио задовољство виђеним и обећао сваки вид подршке развоју наставе у Средњој стручној школи у Јањи.

Семберија инфо