ЗАВРШЕНА ТЕМАТСКА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНА ТЕМАТСКА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Наставак тематске сједнице Скупштине града завршен је усвајањем неколико закључака одборника, а сједница је била посвећена инфраструктурним пројектима на подручју града. Према оцјени предсједника Скупштине Александра Ђурђевића, значајан број дискусија одборника био је коректан и конструктиван, мада је било и кориштења скупштинске говорнице у сврху политиканства.



- Оно што треба истаћи је чињеница да је од стране Владе РС и осталих институција РС у град Бијељину уложено око 66 милиона КМ, а у то нису урачунате субвенције запошљавању и пољопривредној производњи и тд.,“рекао је Ђурђевић и додао да су одређени пројекти у фази реализације или су већ и завршени, мада има и пројеката који су још у фази мировања.

- Скупштина је усвојила закључак у ком изражава забринутост због смањене активности пројектовања, планирања и рјешавања имовинско-правних односа, а који су у надлежности Градске управе, затим закључак да је Скупштина чврсто опредијељења и даје подршку за наставак свих пројеката који се реализују на територији града, као и нових пројеката, те да се у том смислу ставља на располагање Граду Бијељина и грађанима за доношење свих одлука које су у надлежности Скупштине, закључак којим смо задужили градоначелника да у најскорије вријеме иницира састанке са званичним институцијама због наставка реализације пројеката, закључак којим задужујемо народне посланике и функционере  из Бијељине да се ставе на располагање Градској управи и помогну у реализацији пројеката, те закључак који се задужује скупштинско руководство да у најскоријем року организује састанак са Министарством за просторно уређење по питању преноса власништва АД „Град“, односно, да се ово предузеће врати у власиштво Града Бијељина. Такође смо задужили ресорно одјељење да приликом планирања ребаланса буџета, планира средства за изградњу Студентског дома и за завршетак радова на обнови Соколског дома“, рекао је  Ђурђевић.



По питању реализације капиталних пројеката, градоначелник Љубиша Петровић је нагласио да упитност развоја Бијељине не постоји ни једне секунде, јер их финансира народ, а не било ко други.

- Одређени проблеми се јављају због тога што при реализацији одређених пројеката није вођено рачуна да их прати одговарајућа документација, као што је то био случај са уређењем градског трга“, реако је Петровић и додао да све што је извођач радова урадио у складу са законским процедурама бити исплаћено.

- Градкса управа нема намјеру да гаси било које предузеће, али закон се мора поштовати. Недопустиво је да неке пројекте збрзите пред изборе не поштујући процедуре, и зато вам се накалеми вишак непредвиђених радова, који нису предвиђени буџетом. Е то је онда проблем“, рекао је Петровић и додао да је споразум Мићић-Додик искључиво политичка прича између двије странке, СДСС и СНСД, што, како је рекао, „није добар концепт“.

- Добар концепт је да Градска управа такве пројекте потписује са Владом РС“, нагласио је Петровић.

Семберија инфо - О. Стјепановић