САВИЋ: СУЗБИТИ ГОВОР МРЖЊЕ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА И ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛИМА :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: СУЗБИТИ ГОВОР МРЖЊЕ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА И ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛИМА


Начелник општине Лопаре Радо Савић учествовао је у едукативној мини-радионици на тему „Стратегија за превенцију и борбу против говора мржње на Интернету“, која се одржава путем онлајн платформе Зум /Zoom/ 19. и 20. маја.

„Против сам говора мржње на интернет порталима и друштвеним мрежама и потребно је трагати за рјешењима која ће ту појаву смањити и маргинализовати“,  рекао је Савић новинарима.

Он је истако да је против вријеђања било кога и да увијек треба постојати договор и међусобно уважавање међу људима без обзира на вјеру и националност.

„Овај догађај је уз подршку ОЕБС-а /ОSCE/ организовала Коалиција „Друштво без предрасуда“ која дјелује на подручју пет општина“, рекао је координатор Енес Авдичевић.

Према његовим ријечима двије општине у којима дјелује Коалиција су у Републици Српској Угљевик и Лопаре, а три су Федерацији Сапна, Теочак и Челић.

Авдичевић је рекао да је ова иницијатива покренута на једном од састанака Коалиције, а непосредни повод за одржавање едукације је говор мржње и међунационалне тензије које су почеле на друштвеним мрежама и интернет платформама због пливања за Часни крст на језеру Снијежница 19. јануара ове године и графита увредљивог садржаја, који су осванули на територији општине Сапна.

О поменутој теми разговарали су чланови невладиних организација, ученици и наставници школа из наведених општина.