УГЉЕВИЧКИ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИЧКИ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ


Центар за културу “Филип Вишњић” из Угљевика данас је ломљењем славског колача обиљежио крсну славу Свети Ћирило и Методије.

Директор ове културне установе Предраг Вујевић честитао је свим запосленима крсну славу истакавши да су Свети Ћирило и Методије заслужни за почетак словенске духовности и културе.



Вујевић је најавио културно љетом под слоганом “Четвртком у осам”.

“Радићемо напољу мање позоришне представе, књижевне вечери, концерте свих жанрова музике а наставићемо да се бавимо издавачком дјелатношћу”, рекао је Вујевић новинарима.

Он је подсјетио да у оквиру Центра за културу ради школа глуме подијељена у двије групе , од чега  прву група чине јуниори и кадети а другу сениори.

“Крајем јула покренућемо седму по реду Ликовну колонију “Угљевик 2021” која се одржава под благословом Нјеговом преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија у којој ће учесници бити академски сликари који ће држати бесплатну школу сликања за дјецу од 5 до 15 година”, најавио је Вујевић.

Он је истакао да су бесплатни сви садржаји у Центру за културу.

 “Сматрамо да је задатак државе, да ли на републичком или локалном нивоу да учини велики напор да у вријеме кад су грађани бомбардовани такозваном кич културом омогући приступ свим грађанима квалитетној култури”, закључио је Вујевић.

Он је додао да је програм Центра за културу едукативан а не комерцијалан те да је његова мисија да се побољшају и изграђују културне навике код грађана.