ЈЗУ Болница Свети Врачеви: Одржано стружно предавање љекарима :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Болница Свети Врачеви: Одржано стружно предавање љекарима


Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета ” из Београда проф. др Радоје Симић, одржао је данас стручно предавање љекарима у бијељинској болници под називом “Урођене аномалије средње линије врата”. Према ријечима професора Симића предавање није уско везано за дјечију хирургију јер се аномалије на врату могу јавити и у каснијој доби.

“Предавање је веома корисно и за оториноларингологију, максилофацијалну и грудну хирургију, ендокринологији, али и област интерне медицине”, рекао је он. У оквиру посјете Болници “Свети Врачеви”, др Симић је извео и двије сложене операције, уз асистенцију љекара бијељинске болнице.

“Сарадња Института за здравствену заштиту мајке и детета “др Вукан Чупић” и Болнице у Бијељини траје неколико година, али доласком проф. др Златка Максимовића на чело ове здравствене установе та сарадња је подигнута на виши ниво. Моји доласци подразумијевају показне операције, асистирање млађим колегама, одржавање предавања и промоцију здравља наше дјеце, рекао је проф. Симић.

Он је истакао да се сарадња огледа и у едукацијама на Институту наводећи да ће бијељинска болница, поред др
Микајла Лазића, добити још једног врсног дјечијег хирурга, др Бранку Дакић. Подсјетимо, професор Симић је боравио у бијељинској болници у јануару мјесецу, када је обавио сложену операције на врату код деветогодишњег дјетета и, такође, одржао стручно предавање.

“Нама је у интересу да доласци професора Симића буду што чешћи, јер нам је циљ да наше услуге подигнемо на што виши ниво, а тиме и задовољство наших корисника. Обећао сам да ће ово бити година знања и ми остајемо на том путу”, изјавио је директор Болнице “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић.