ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ДЈЕЧИЈЕГ И ОМЛАДИНСКОГ ФОЛКЛОРА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ДЈЕЧИЈЕГ И ОМЛАДИНСКОГ ФОЛКЛОРА


​У препуној сали бијељинског Центра за културу вечерас је одржан Фестивал ђечијег и омладинског фолклора. 

Фестивал, на којем је учествовало око 250 учесника из РС, ФБиХ и Србије, одушевио је публику извођењем бројних кореографија. 

Фестивал је одржан у организацији Kултурно-умјетничког друштва (KУД) “Плетеница”, а предсједница и умјетнички руководилац KУД-а Александра Цвијетиновић истакла је за наш портал да је презадовољна наступима и одзивом гостију с обзиром на околности због појаве вируса корона.



“Прошле године због појаве короне одржали смо он лине концерт. Претходних година имали смо већи број учесника, али, ипак, морамо бити задовољни са бројем учесника на овогодишњем фестивалу с обзиром на корону”, истакла је Александра Цвијетиновић. 

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, поводом десет година постојања овог успјешног KУД-а и одржавања фестивала, изјавио је за портал Семберија.инфо да је Фестивал одлично организован и похвалио рад KУД-а “Плетеница”. 



“Виђели смо дивне наступе и бројне кореографије учесника, а нарочито смо поносни када у Бијељину дођу и гости из других градова, не само из РС, него и из ФБиХ и Србије”, рекао је Петровић. 

Он је рекао да ће Градска управа Бијељине у наредном периоду још више подржати рад KУД-а “Плетеница”, у сваком смислу па и у финансијском. 
Синоћ је одржан јубиларни концерт KУД-а “Плетеница”.



Семберија инфо