Угљевик: Одржано вече хумора, сатире и афоризама :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: Одржано вече хумора, сатире и афоризама


У оквиру Културног љета, угљевички Центар за културу организовао је синоћ традиционално "Вече хумора, сатире и афоризама" на коме је учествовало пет афористичара из Републике Српске и Србије.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић рекао је да је синоћнји наступ афористичара једанаести по реду у овој подмајевичкој општини.

"У наредном периоду потрудићемо се да промовишемо неког од заинтересованих афористичара који нам радо долазе у госте, а они су у тој области дугогодишњи прегаоци", рекао је Вујевић новинарима.



Афористичар Станислав Томић из Зворника рекао је да је циљ писања афоризама да се људи наведу на размишљање, али и да уче како да критички мисле.

"Данас се на друштвеним мрежама и у интернет сфери презентује доста непримјереног говора, критике које не користе адекватне ријечи и мислим да су афоризми интересантни за младе људе и све узрасте да виде како се на креативан начин критикују одређене појаве, исказују мишљења и ставови, а да то истовремено буде интересантно и забавно", навео је Томић.

Он је захвалио домаћинима на гостопримству и додао да се у Угљевику осјећа као код куће.

Осим Томића, вечерас су се у Угљевику представили афористичари Момчило Копривица, Јово Николић, Мићо Лукић и Зоран Трбић.