ГРАДСКИ ОДБОР СНСД БИЈЕЉИНА ТРАЖИ КОНТРОЛУ ПОСЛОВАЊА У ЈКП „ГРАДСКО ГРОБЉЕ“ Д.О.О. БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ОДБОР СНСД БИЈЕЉИНА ТРАЖИ КОНТРОЛУ ПОСЛОВАЊА У ЈКП „ГРАДСКО ГРОБЉЕ“ Д.О.О. БИЈЕЉИНА


Питамо зашто градоначелник Бијељине Љубиша Петровић ћути о Скупштини акционара у ЈКП ,,Градско гробље” д.о.о. Бијељина? Ако градоначелник од првог дана свог мандата тврди да је ,,легалиста”, шта крије и зашто није саопштио да је одржана сједница Скупштине акционара ЈКП ,,Градско гробље” д.о.о. Бијељина. На овој сједници није усвојен финансијски извјештај за 2020. годину, нити извјештај о раду Надзорног одбора.

Шта је градоначелник сазнао, да ли се уплашио онога шта су у овом предузећу годинама радили његови садашњи коалициони партнери из ПДП-а ?! Јавност то треба да зна! Петровић је већ више пута рекао да ће у свим предузећима бити извршена контрола пословања, без обзира ко је био на челу градских предузећа и да нико неће бити амнестиран ако се утврде било какве незаконитости. Ми то подржавамо и зато ГрО СНСД Бијељина очекује контролу пословања и у ЈКП ,,Градско гробље” д.о.о. Бијељина, јер располажемо информацијама да је тамо било доста неправилности.

Тражимо да се утврди ко је годинама расписивао тендере: ЈКП ,,Градско гробље” д.о.о. Бијељина или Градска управа, да се утврди ко је добијао послове, да ли су ти послови завршени, да ли је то предузеће блиско ПДП-у, шта је рађено са ПДВ-ом, колика је ту штета причињена градском буџету?

Питамо се да ли су управо наведене ставке разлог ћутања градоначелника Љубише Петровића.

Петровић говори о криминалу у Градској управи у претходним годинама, а заборавља да су апсолутну власт тада управо вршили његови партнери из ПДП-а и СДС-а, па и он као одборник тадашње владајуће већине у градској скупштини. Грађани то морају знати'', упозоравају, у саопштењу за јавност, из бијељинског СНСД-а.