ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА И ОСНОВНИХ ШКОЛА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА И ОСНОВНИХ ШКОЛА


Представници Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву данас су у Бијељини потписали споразум о сарадњи између ове високошколске установе и свих основних школа са подручја Бијељине, Угљевика, Лопара и Богатића из Републике Србије. Потписани споразум има за циљ учврстити и унаприједити досадашњи ниво сарадње педагошких институција у Семберији и шире. Формализација и озваничење постојеће сарадње које је обављено данас било је планирано за претходну, 2020. годину међутим, епидемија корона вируса је планирану манифестацију онемогућила.

-Цијенимо труд, напор и добру вољу коју су директори и сви запослени у основним школама до сада имали према Педагошком факултету и нашим студентима. Ми данас отварамо једну нову причу у којој неће бити говора само о студентској пракси. Ми , са Педагошког факултета желимо чути глас просвјетних радника са терена. Планирамо их укључити у наше научне, стручне скупове како бисмо добили повратне информације о нашем начину рада: шта би било добро да у наставном плану Педагошког факултета побољшамо, на који начин да то учинимо, шта је оно што смо до сада добро радили, итд. На овај начин, желимо отворити процес у којем ћемо, ми на факултету имати бољи увид у специфичности наставе на терена и у којем ће наши учитељи и наставници имати доступну информацију о дешавањима у високом образовању, у струци и науци“, рекао је декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић.

Професор Стевић се дотакао и актуелних проблема у просвјети подсјетивши да смо свједоци тренда смањења ученика у основним и средњим школама али и студената на факултетима. На првом овогодишњем уписном року на факултете, Педагошки факултет у Бијељини је уписало око 40 студената. Очекивања су да ће се овај број повећати до почетка академске године пред нама.

Сарадња педагошких институција је предуслов за побољшање наставног процеса, обогаћивање наставне праксе и даље стручно усавршавање наставника, поручено је са овог скупа.