КОТЛИЋ КОД ТОЧКА У СУБОТУ, 24. ЈУЛА :: Semberija INFO ::

 

КОТЛИЋ КОД ТОЧКА У СУБОТУ, 24. ЈУЛА


Сада већ традиционално дружење и такмичење у припремању паприкаша у Горњем Драгаљевцу код Точка, како су најавили организатори, биће одржано 24. јула. Према правилима такмичења пријавити се могу екипе као физичка или правна лица које уплате одређену суму новца. Такмичарска екипа ће припремати најмање 10 до 15 литара паприкаша, екипа која у котлићу буде имала испод 10 литара паприкаша неће улазити у поступак оцјењивања.

 Све пријављене екипе ће један сат прије почетка такмичења извлачити затворену коверту са такмичарском шифром, а такмичарске екипе су дужне припремати паприкаш од квалитетног и здравствено исправног меса (јунеће, говеђе, свињско и др.), у количини од најмање 3 до 5 кг.



Пријављене екипе су дужне доћи најмање 2 сата раније на мјесто такмичења, а такмичење започиње истовремено и вријеме за припрему паприкаша до оцјењивања жирија износи максимално 240 минута или 4 сата’’, наводе организатори и подсјећају да су учесници дужни да након завршеног такмичења оставе свој простор који су користили за припрему парикаша уредан и без смећа.

На Котлићу код Точка било је много занимљивости које се још увијек памте и препричавају. Једна од њих је да је једне године побиједила екипа која је припремала паприкаш од камиљег меса. Месо је тада, учествујући у мировним мисијама, донио Младен Арсеновић, актуелни шеф Кабинета градоначелника Бијељине, који је био и члан побједничке екипе. Једном је и жестока олуја ,,запржила чорбу’’ у Горњем Драгаљевцу. Прошле године корона је ,,забранила’’ Котлић, а шта ће бити ове године и ко ће побиједити остаје да видимо. Засигурно знамо да су многи жељни забаве И дружења, а то је и прилика за политичко промовисање.



Семберија инфо