АГРАРНИ ФОНД ГРАДА БИЈЕЉИНА: Добре вијести за пчеларе :: Semberija INFO ::

 

АГРАРНИ ФОНД ГРАДА БИЈЕЉИНА: Добре вијести за пчеларе


Управни одбор Аграрног фонда Града Бијељина је 25. јуна 2021. године донио нови Правилник о начину и условима подстицаја у пољопривредној производњи за 2021. годину. Правилник садржи бројне новине а једна од нарочито важних тиче се пчеларства и пчеларске производње.

Нова мјера има велики значај ако се има на уму досадашња небрига надлежних власти за пчеларство, његово одржа(ва)ње и развој.

У новом Правилнику о подстицајима стоји:

Право на премију за производњу и узгој пчела остварују физичка лица преко удружења пчелара са подручја града Бијељина, чији су чланови уписани у Евиденцију пчелара и пчелињака у Републици Српској, који су извршили ажурирање евиденције о броју пчелињих друштава за текућу годину.

Премија за производњу и узгој пчела остварује се на основу захтјева удружења пчелара уз који се прилажу:

-спецификацију корисника подстицаја са бројевима њихових текућих или жиро рачуна груписаних по банкама, сачињену на („Обрасцу е“), који се налази у Прилогу овог правилника и чини његов саставни дио. Наведени „Образац е“ се доставља у штампаној и електронскојформи на електронску адресу Аграрног фонда Града Бијељина (а[email protected] ).
-изјава одговорног лица удружења о броју пчелињих друштава у власништву чланова удружења попуњена на „Обрасцу ж“ који се налази у прилогу овог правилника.
Захтјев се подноси само једном у току године. Висина подстицајних средства за намјену из овог члана утврђује се за власнике који посједују:
-до 30 пчелињх друштава (кошница) исплатиће се износ до 80,00 КМ по кориснику у текућој години.,
-преко 30 пчелињих друштава (кошница) исплатиће се износ до 120,00 КМ по кориснику у текућој години.
 
Захтјев за исплату подстицајних средстава за намјену из овог члана подноси се најкасније до 31.10.2021. године и исплаћиваће се до износа предвиђеног за ову намјену, једном годишње након обраде приспјелих захтјева.

Аграрни фонд Града Бијељина