СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ ПЕТРОВДАН :: Semberija INFO ::

 

СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ ПЕТРОВДАН


Чувамо идеју стварања Републике Српске
Ломљењем славског колача, у просторијама странке  и полагањем вијенаца на на Спомен – обиљежје погинулим борцима у отаџбинском рату, Српска демократска странка Бијељина обиљежила је и прославила своју крсну славу – Светог Петра и Павла.

Томица Стојановић, предсједник Градског одбора СДС – а Бијељина, у име домаћина, поздравивши бројне госте, чланове странке и симпатизере, истакао је да СДС чува идеју стварања Републике Српске, уз, од почетка, снажно увјерење да ће та идеја бити проведена у дјело.

“Без обзира на нападе који су били усмјерени на СДС, ми смо се сачували и ојачали. Данас смо овдје са новим, свјежим, младим снагама, са средњом генерацијом, али и са онима којима смо данас уручили захвалнице за 30 година чланства у СДС-у. Посебно смо захвални онима који су толики низ година били досљедни политици СДС-а. Ту досљедност ћемо чувати, уз наш напор да СДС остане патриотска и национална странка, која ће поштовати све друге који живе на овим просторима, али ће, прије свега, вољети свој народ и градити Републику Српску”, нагласио је Стојановић.

Кум славе, градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да у редовима СДС-а влада упорност, истрајност, те да је ту срце Српске демократске странке.

“То срце ће куцати дуго и вјечно, захваљујући народу који је увијек био  за СДС, онда када је било више или мање тешко. На нама је да заједно радимо и градимо, упорно и достојанствено. Крсне славе нема без крсног колача, прекадње и свијеће, без домаћина, домаћице и њихове дјечице. Захвалио би се свима онима који су у СДС-у од њеног оснивања и који су снажно давали свој допринос да ова странка живи и да се развија”, поручио је кум славе, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Љ.Љубојевић
Семберија инфо