БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ: ТРАДИЦИОНАЛНА ШКОЛА ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

БАЗЕНИ БАЊЕ ДВОРОВИ: ТРАДИЦИОНАЛНА ШКОЛА ПЛИВАЊА


Сваке године у вријеме сезоне купања, на базенима Бање Дворови, прве пливачке „кораке“, савладају десетине малишана школског узраста. Да пропливају и науче технику пливања, уче од искусних инструктора пливања, који свакодневно раде са њима, а једна од инструктора је и Борисава Лопандић.

- Ово је изузетно лијеп посао, јер малишане ослобађате евентуалног страха од воде и учите их како да овладају техникама пливања. Радост коју искажу кад „пропливају“ дијелимо сви, а након 10 дана, колико траје Школа пливања, малишани и инструктори остају другари и пријатељи“, каже Борисава и наглашава да се увијек изнова радује сезони пливања, јер добија могућност да малишане научи основним пливачким техникама.

Да је ријеч о традицији на базенима Бање Дворови, потврдио нам је професор физичке културе и лиценцирани инструктор пливања Светислав Лопандић.

- Већ четири деценије, у Бањи Дворови организујемо десетодневну љетну Школу пливања за дјецу школског узраста, а то подразумијева 20 школских часова, сваког јутро од 8.15 до 10 часова, прије почетка рада базена“, каже Лопандић и подсјећа да су и прошле године, упркос пандемији, успјели да основним пливачким техникама науче око 100 малишана.

- Ове године смо већ имали једну групу од 60 малишана, а у току је обука за другу групу од њих 80. Интересовање увијек постоји и са полазницима Школе пливања радићемо све док интересовање постоји“, каже Лопандић.

Семберија инфо - О. Стјепановић