СЕМБЕРЦИ СЕ РАСХЛАЂУЈУ НА БАЗЕНИМА :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРЦИ СЕ РАСХЛАЂУЈУ НА БАЗЕНИМА


Спас од врућине на базенима и ријекама
Тропски јулски дани, са температурама од 36 степени Целзијусових, већину Бијељинаца и Сембераца приморава да освјежење потраже на базенима и ријекама. Субјективан осјећај је, кажу, као да дневна температуре достиже и четрдесети подиок.


На Швапској ади затекли смо неколицину купача, оних који воле мирна мјеста за одмор и рекреацију. У амбијент се идеално уклапао и лабуд који је постао “заштитни знак” овог купалишта.

На базенима  Аква парка “Семберски салаш” скоро да нема слободних лежаљки. На тобоганима је највише дјечака и дјевојчица. Судећи према језику којим дјеца говоре, енглеском и њемачком, највише је посјетилаца из дијаспоре који годишњи одмор проводе у завичају. Цијене улазница износе десет КМ за цјелодневни боравак, а у ту цијену урачунате су лежаљке и сунцобрани, те кориштење тобогана, кажу нам запослени на “Семберском салашу”.


На базенима “Бање Дворови”, напуњеним термоминералном водом, такође, велики број купача. Пуно је дјеце на дјечјим базенима, а уз њих су и родитељи који, углавном, користе благодети термоминералне воде за туширање и освјежење.


Протеклог викенда, у недјељу, на дворовљанским базенима било је око 3.000 купача. Кажу, још није оборен рекорд од прије десетак и више година, када је у једном дану базене посјетило око 5.500 купача.

Љ.Љ.
Семберија инфо