ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ


Пријем за најбоље ученике генерације основних и средњих школа, за освајаче првог, другог и трећег мјеста на школским такмичењима, те наставнике и професоре, организован је у Градској управи.
 

На основу Одлуке о стипендирању ученика и студената, финансирању научноистраживачких радова и награђивању ученика и наставника, Градска управа је наградила њих 37, за школску 2020/2021. годину. Испред Одјељења за друштвене дјелатности, Гордана Антић је честитала награђенима и додала да је за награде обезбијеђено 3. 705 КМ.

-Према структури награђених је 21 ученик генерације основних и средњих школа, осам ученика на такмичењима и осам наставника и професора. Износ једнократних новчаних награда за ученике генерације је 100 КМ, за наставнике и професоре такође по 100 КМ, за прво мјесто на такмичењима по 100 КМ, за друго мјесто по 75 КМ,. а за треће мјесто по 50 КМ“, појаснила је Антићева и истакла  да ученици генерације основних и средњих школа, на основу личног захтјева, имају право на ученичку или студентску стипендију за даље школовање. Једна од ученика генерације основне школе „Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац је Марија Стевановић.

-Титула ученик генерације је одраз мог труда и рада током протеклих девет година школовања. Драго ми је ова титула обиљежила моје основно образовање, а надам се да ће тако бити и у Гимназији „Филип Вишњић“, гдје настављам са стицањем нових знања. Протекли период је захтијевао доста рада, али увијек сам учила на вријеме, јер волим да учим“, рекла је Стевановићева. Она се захвалила на награди и нагласила да је ово подстрек за даљи ток школовања. Ученик Тенничке школе „Михајло Пупин“, који је на републичком такмичењу у математици освојио прво мјесто, а из физике друго, је Стефан Јосиповић. Он је истакао да је срећан што је имао прилику да на такмичењу покаже свој труд и рад, те да лијепо што и Градска управа то примјећује и награђује.

Професор математике и програмирања у Техничкој школи „Михајло Пупин“, Нада Васиљевић, честитала је свим ученицима који су награђени и истакла да је иза награђених ученика много труда и рада. Васиљевића се захвалила Градској управи на подршци талентованим и вриједним ученицима оновних и средњих школа.

Семберија инфо