САВСКА РЕГАТА 1. АВГУСТА :: Semberija INFO ::

 

САВСКА РЕГАТА 1. АВГУСТА


Почеле пријаве за учешће
Како је најављено на званичној страници Града Бијељина, шеста по реду Савска регата биће одржана 1. августа.

​ Ова манифестација се организује у оквиру традиционалних ,,Пантелинских дана''. Полазна тачка регате је у 10 часова са стартне позиције „Спрудови“ на ријеци Сави, на скелском прелазу Суботиште у Црњелову. Траса регате је дуга 25 километара, а долазак учесника на циљ у Рачи очекује се у 16 часова.

У току јула екипа, састављена од представника граничне полиције, Туристичке организације Бијељина, Одсјека за цивилну заштиту, ронилачких клубова „Пантери“ и „Наутилус“, извршиће контролу и обилазак комплетне маршуте од старта до циља регате ради сагледавња стања и уочавања евентуалних критичних тачака на води и предузимања мјера безбједности током регате.
Дан прије одржавања регате, 31. јула, извршиће се припрема кампа и прихват учесника регате у поподневним часовима.

Као и претходних година предвиђено је да не учествују чамци на моторни погон, а организатори и ове године најављују добру атмосферу и очекују да ће учесници понијети лијепе утиске и са ове регате, као што је било и претходних година.

Најава учешћа у регати почела је јуче, 14. јула,  у Туристичкој организацији Града Бијељина. Пријаве се примају радним данима од 7 до 15 часова, гдје се могу добити и остале потребне информације у вези регате.