АПЕЛ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

АПЕЛ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ


Заштитимо своју имовину!
 
С обзиром да  је сезона годишњих одмора, апелујемо на грађане да приликом одласка на одморе заштите своју имовину, како њихов дом не би био мета потецијалног напада лопова.
 
Статистика говори да се највише провала у станове догађа за вријеме годишњег одмора и у дане викенда када нисте у кући или стану. У циљу пружања адекватније заштите, савјетујемо да грађани и сами предузму одређене мјере заштите. Овом приликом, нашим грађанима шаљемо пар савјета'', предлажу из полиције.
 
-Наиме, ако идете на годишњи одмор, о томе обавијестите своје комшије, како би обратили пажњу на вашу имовину док ви нисте ту. Ако сте у могућности, поред главне браве, на улазним вратима уградите и додатну, помоћну браву.
 
Накит и новац повјерите на чување родбини  или ставите у сеф неке банке. Фотографишите накит и драгоцјености због препознавања и лашег проналаска. Запишите серијске бројеве скупоцијених уређаја  (техничке робе) и оружја.
 
Не спуштајте ролетне на прозорима до краја, јер извршиоци кривичних дијела на штету имовине и  то прате. Ако примијете да су ролетне супуштене пар дана, одмах ће закључити да у стану нема никог. 
 
Не остављајте поруке на друштевним мрежама и другим јавним мјестима. О свом одсуству обавијестите само оне које је неопходно'', прецизирају из Полицијске управе Бијељина и апелујеу на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да пријаве полицији кретања сумњивих и непознатих лица и возила, наручито у насељима и улицама гдје је очигледно мала фреквенција кретања лица и возила. 
 
-Сва сумњива дешавања и кретања непознатих лица пријавите на број 122 који је бесплатан, не морате се представљати, позив може бити анониман'', наводе из полиције.