ФК „РАДНИК“ У НОВУ СЕЗОНУ УЛАЗИ СА ПОДМЛАЂЕНИМ САСТАВОМ :: Semberija INFO ::

 

ФК „РАДНИК“ У НОВУ СЕЗОНУ УЛАЗИ СА ПОДМЛАЂЕНИМ САСТАВОМ


Поводом почетка нове 2021/22. сезоне Премијер лиге БиХ данасје одржана прес конференција ФК „Радник“. Бијељинском премијерлигашу је припала част да сутрашњом утакмицом против ФК „Леотар“ на Градском стадиону у Бијељини отвори нову фудбалску сезону Премијер лиге БиХ. Како је истакао Владо Јагодић, шеф стручног штаба популарних Плавих, због организационе и финансијске кризе у којој се клуб налази припреме за нову сезону су почеле са закашњењем. Стручни штаб је био принуђен многе ствари рјешавати у ходу и за сада су у клубу задовољни резултатима оваквог приступа.

-Фудбалски клуб „Радник“ је у великој промјени. У односу на прошлу сезону, напустило нас је 16 фудбалера. Довели смо 11 нових и прикључили им шест наших јуниора који су били окосница наше јуниорске екипе која је прошле сезоне изборила пласман у Премијер лигу БиХ за јуниоре. Припремне утакмице које смо одиграли послужиле су нам за контролу нових, а посебно младих фудбалера. Тренутна политика клуба је подмлађивање екипе што јесте мач са двије оштрице, нарочито за тренера али ја вјерујем да ће млади фудбалери искористити прилику а стручни штаб ће учинити све да обезбиједи оптималне услове за њихов даљи спортски развој“, рекао је тренер Јагодић.

Владо Јагодић је нагласио важност публике и њихове подршке у процесу стасавања и формирања младог фудбалера.
-Могли сте видјети прије неколико дана када је ФК „Борац“ играо своју европску утакмицу у Бања Луци. Када публика онако носи своју екипу, може се сваки противник побиједити. Волио бих да и бијељинска публика буде уз овај млади тим ФК „Радник“, да нас бодре и храбре са трибина“, рекао је тренер.

Капитен ФК „Радник“, Велибор Ђурић се бираним ријечима осврнуо на сутрашњег противника.

-ФК „Леотар“ је сачувао основу своје прошлосезонске екипе. На клупи имају новог шефа стручног штаба,Бранислава Крунића, младог и доказивања жељног тренера. Сутра очекујем захтјевну и неизвјесну утакмицу против повратника у Премијер лигу БиХ. Од своје екипе очекујем да уз чврсту, агресивну и квалитетну игру дођемо до прва три бода у првенству“, рекао је капитен Плавих и поновио тренерово очекивање да ће млади фудбалери ФК „Радник“ знати искористити прилику која се указала у њиховим фудбалским каријерама.

Утакмица против ФК „Леотар“ се игра сутра, 16. јула 2021. године на Градском стадиону у Бијељини, са почетком у 20 часова.

Semberija info