ЕПИСКОП ФОТИЈЕ НАЈАВИО: :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ НАЈАВИО:


УСКОРО ОСВЈЕШТАЊЕ ЗЕМЉИШТА ЗА ИЗГРАДЊУ ХРАМА У МЕЗГРАЈИ
 
Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије најавио је да ће ускоро бити освјештано земљиште у угљевичкој Мјесној заједници Мезграја-Косе, гдје ће бити изграђен храм Свете Тројице.
Епископ Фотије изразио је задовољство што ће храм бити грађен на овом мјесту, те истакао да ће приложник поклонити земљу за будући храм, а да су мјештани јединствени да саграде ову светињу.

 
"Ускоро ћемо поставити крст и освјештати земљу, гдје ће кренути градња", рекао је владика Фотије током посјете Мјесној заједници Мезграја-Косе са начелником општине Угљевик Василијем Перићем.
 
У разговору са мјештанима владика Фотије је нагласио да ће их будући храм сабирати и да ће бити мјесто окупљања људи овог краја.
 
Епископ Фотије је у Мезграји обишао и два језера која су настала за потребе експлоатације угља и рада Рудника и термоелектране ,,Угљевик", те истакао да је то простор за туризам и излетиште за мјештане овог краја.
 
-Увјерен сам да начелник Перић има одличне идеје дс све ово укомпонује у одличну туристичку понуду", закључио  је Владика.
 
Начелник Перић рекао је да ће локална управа подржати све иницијативе становништва, те подсјетио да су мјештани Мезграје изразили жељу да граде храм.
 
-Упознали смо владику Фотија са овим предивним предјелима у Мезграји, као и са туристичким потенцијалима овог дијела наше општине", додао је Перић.
 
Он је најавио да ће у наредном периоду бити урађени одређени пројекти из области туризма на овим дестинацијама, који ће бити на корист Угљевика и свих мјештана.
 
Перић је захвалио епископу Фотију јер је, приликом доласка у Мезграју, окупио бројне вјернике, мјештане овог краја, у молитви, љубави и саборности.