ЏЕПАРАЦ ЗА ЉЕТОВАЊЕ 10 МАЛИШАНА :: Semberija INFO ::

 

ЏЕПАРАЦ ЗА ЉЕТОВАЊЕ 10 МАЛИШАНА


Десеторо дјеце породица ратних војних инвалида и демобилисаних бораца са подручја Града Бијељина, отпутоваће на љетовање  у Бечиће, а у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“. У просторијама Градске борачке организације, градоначелник Љубиша Петровић је уручио малишанима џепарац за љетовање.

​-Наставља се сарадња Борачке организације и Јавног фонда дјечије заштите која се очитује кроз овај одличан пројекат, захваљујући којем дјеца љетују на мору. Међу њима има и дјеце која први пут иду на љетовање, тако да је радост још већа, јер ће осјетити благодети мора“, рекао је Петровић. Он је нагласио да ће Градска управа увијек подржавати ову активност и изразио захвалност Јавном фонду дјечије заштите за ову активност.

-Свакако да ћемо и јачати сарадњу како би одлазак дјеце на љетовање био још масовнији. Осмијех на лицу и радост дјеце је нешто што искрено радује. Ово је најмање што можемо учинити за њих, а са поруком да не заборављамо жртву коју су њихови старији поднијели за Републику Српску“, нагласио је Петровић.  Захвалност у име десторо дјеце који ће у петак кренути у Бечиће, изразио је дјечак Павле Крсмановић.

-Много се радујем што идемо на море и волио бих да све добро прође, јер ово је моје прво путовање“, рекао је Павле, а дјевојчица  Лана Танасић се у име малишана  захвалила градоначелнику на џепарцу. Предсједник Борачке организације града Бијељина Миодраг Стевановић пожелио је малишанима срећан пут и да њихов боравак на љетовању прође у најбољем реду. Он се захвалио градоначелнику Петровићу што је малишанима уручио по 100 КМ џепарца, као и на подршци активностима које се проводе на нивоу ове организације.

Љетовање за дјецу из осјетљивих категорија организовано је у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима, а пројекат се односи на дјецу из социјално угрожених породица које су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјецу из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу и талентоване спортисте.

Циљ пројекта  је позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала, реализује га Фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе РС и Министарства здравља и социјалне заштите.