ПАНТЕЛИЈА МИЋИЋ КУМ СЛАВЕ У ЈАЊИ :: Semberija INFO ::

 

ПАНТЕЛИЈА МИЋИЋ КУМ СЛАВЕ У ЈАЊИ


У Јањи је данас обиљежен Дан Светог пророка Илије - слава цркве и Мјесне заједнице Јања, а кум славе Храма био је члан предсједништва Републичке странке Српске Пантелија Мићић, који је овом приликом поручио да му је част да продужи традицију кумства коју је његовао његов отац, некадашњи градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
 
- Ово је велика част за мене и моју породицу. Поносан сам што присуствујем овако великом догађају за Црквену општину Јања и све вјернике у Семберији. Мој отац био је кум у овом светом храму 11 пута и када ме је свештеник Александар позвао и питао да ли бих био кум ове године, осјетио сам неизмјерну срећу, али и одговорност. Свим вјерницима желим да честитам данашњи дан и да се наредне године, ако Бог да, окупимо у још већем броју - истакао је Мићић.
 
Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, који је служио свету архијерејску литургију, нагласио је да је Свети Илија велики пророк Старога завјета.
 
- Његова мисија, браћо и сестре, још није завршена. Ми га очекујемо са небеса и зато се он у црквеним књигама назива претеча другог доласка Христовог. Добро је да смо данас у Јањи у оволиком броју јер тако показујемо јединство. Јединство међу браћом, међу Србима, јединство за Републику Српску - поручио је епископ Фотије.