КЕНИЈАЦ КИПРУТО И ОЛИВЕРА ЈЕВТИЋ НАЈБОЉИ НА АТЛЕТСКОЈ УЛИЧНОЈ ТРЦИ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

КЕНИЈАЦ КИПРУТО И ОЛИВЕРА ЈЕВТИЋ НАЈБОЉИ НА АТЛЕТСКОЈ УЛИЧНОЈ ТРЦИ У УГЉЕВИКУ


Кенијац Стенли Кипруто и српска атлетичарка Оливера Јевтић побједници су атлетске уличне трке, која је одржана вечерас у Угљевику.

Трка је окупила 200 такмичара сениора, а учествовало је исто толико и малишана од три до осам година
Кенијац Кипруто био је најбржи на 10 километара у мушкој конкуренцији, а Јевтићева је била најбоља у женској конкуренцији.



Ова спортска манифестација почела је тркама за најмлађе у категоријама три, четири и пет година на 100 метара, затим шест, седам и осам година на 200 метара, као и тркама за узраст девет и десет година на дионици од 400 метара.

Трку на пет и десет километара за сениоре отворио је начелник Угљевика Василије Перић, који је заједно са предсједником Скупштине општине Угљевика Ђоком Симићем најбољима додијелио награде.

Наградни фонд износио је 1.400 КМ из локалног буџета.

Перић је изразио задовољство јер је Угљевик вечерашњом спортском манифестацијом пун енергије, младости, љепоте и здравља.



“Ово је дивна афирмација спорта, здравог стила живота али и нашег Угљевика”, поручио је Перић.

Он је захвалио свима који су подржали ову спортску манифестацију, прослављеној српској атлетичарки Оливери Јевтић која је данас гост Угљевика и најавио даљу подршку локалне заједнице спорту и младима.

Јевтићева је истакла да се у Угљевику осјећа као код своје куће и захвалила је за гостопримство.

Организатор атлетске уличне трке Младен Стевановић рекао је да се на овај начин промовишу спорт, пријатељство, породичне вриједности, дружење и рекреација.



“Организацијом овакве манифестације мотивишемо велику групу људи да трче, и да им покажемо све предности бављења спортом и уопште физички активним животом", рекао је Стевановић.

Покровитељ ове спортске манифестације је општина Угљевик.