ИСКЉУЧЕНИ ИЗ САОБРАЋАЈА ЗБОГ ВОЖЊЕ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА :: Semberija INFO ::

 

ИСКЉУЧЕНИ ИЗ САОБРАЋАЈА ЗБОГ ВОЖЊЕ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА


Полицијска управа Бијељина, у периоду од 20. до 23. августа 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних супстанци.
 
Акција је проведена у оквиру кампање „Вози опрезно, путуј безбједно“, а током трајања акције контролисно је 1985 учесника у саобраћају, од чега је санкционисано 530 возача. Извршено је 2441 алкотест при чему је код 97 возача утврђена концетрација алкохола у организму, због вожње под утицајем опијата из саобраћаја су искључена три возача.  Због управљања под утицајем алкохола од преко 1,5 г/кг алкохола у организму  лишено је слободе 13 лица.
 
Полицијска управа Бијељина у наредном периоду континуирано ће проводити акције појачане контроле учесника у саобраћају, стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци које могу утицати на психофизичку способност возача'', упозоравају из полиције.
 
 Semberija info