ФИЛМ НЕЧИСТА КРВ У ПЕТАК И СУБОТУ И ОД 17 ЧАСОВА :: Semberija INFO ::

 

ФИЛМ НЕЧИСТА КРВ У ПЕТАК И СУБОТУ И ОД 17 ЧАСОВА


Због великог интересовања филм ,,Нечиста крв" у петак и суботу, 27. и 28.августа приказујемо и у термину од 17 часова  у градском биоскопу.

Поред термина у 17 часова, филм ће оба дана бити приказиван и у 19 и 21 час'', најавили су из Центра за културу ,,Семберија''. Цијена улазнице је четири конверибилне марке.

Филм је заснован на дјелима Боре Станковића и говори о пропасти старе српске газдинске породице кроз коју паралелно пратимо слабљење Османске империје и стварање младе српске кнежевине у периоду током 19. вијека.
Прича филма прати Хаџи Трифуна, богатог трговца и предводника хришћанске мањине у Врању који живи у хармонији с турским властима, одржавајући своју репутацију у тада турској вароши на граници с ослобођеним дијелом Србије.
Његова два сина спремају се да га наслиједе у улози вође, али на том путу стоје сплетке турских бегова. Трифун, покушавајући да очува своје богатство и моћ, покреће низ догађаја који ће изазвати ужасне посљедице по његову породицу.

Година је 1850; на граници нове српске кнежевине, Хаџи Трифун након увреде муселима намјесника Џафер – бега, ријеши да наручи његово убиство од вође арнаутског фиса Коља, како би спријечио шире сукобе. Кољ му за ту услугу тражи Ташану, снају његовог покојног најстаријег сина. Хаџи Трифун покуша то да избјегне, али поклекне под притиском и пријетњама, па интригом намами Ташану код Коља…