БИЈЕЉИНСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА ДОНАЦИЈУ ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ


Бијељинска болница “Свети врачеви” данас је добила донацију од 26 болесничких кревета која је посредством Добротворне организације Епархије зворничко – тузланске “Тројеручица” стигла од Хуманитарне групе за подршку из насеља Баре, град Тићини у Швајцарској.

Професор доктор Златко Максимовић, директор Болнице “Свети врачеви”, захвалио се том приликом донаторима из Швајцарске, на челу са Мићом Вукићем који живи и ради у граду Тићини у Швајцарској, као и Удружењу “Тројеручица” 

“У протеклих неколико мјесеци реновирали смо објекат у којем је смјештена Ковид 1 болница. Извршен је развод кисеоника и припремљено 47 нових прикључака за респираторе. Данас убацујемо 26 болесничких кревета које смо добили из Тићинија У Швајцарској. Наш пријатељ Мићо Вукић је ову донацију обезбиједио и ми смо му на томе захвални. Припремили смо и нову базну станицу за кисеоник, капацитета 10.000 литара. Наш циљ није да драматизујемо ситуацију, већ само да покажемо да се озбиљно припремамо за наредни период. У Бијељини ћемо бити у потпуности спремни за нови талас епидемије”, истакао је професор др Златко Максимовић.



Што се тиче тренутне епидемиолошке ситуације у Бијељини, он је изјавио да је она је нестабилна, са тенденцијом погоршања.

“У Ковид болници тренутно на лијечењу имамо 22 пацијента, од чега је петоро пацијената на респираторима, док је 14 њих на кисеоничкој терапији.

“ Само три апцијента не користе кисеоничку подршку. Ситуација се погоршава, јер је у Бијељини регистровано нових осамнаест особа које су позитивне на вирус корона. У просјеку имамо педесет одсто позитивних у односу на број оних код којих се уради тест”, истакао је доктор Максимовић, нагласивши да се бијељинска болница активно припрема и за нови талас пандемије вируса корона.

Вишеслав Мишура, представник Удружења “Тројеручица” изразио је захвалност донаторима из Швајцарске на донацији која се у вријеме пандемије вируса корона већ трећи пут реализује. Он се захвалио И Министарству здравља на подршци око реализације ове акције.

“Сада су послали болесничке кревете за четири болнице и у питању је велика и вриједна донација. У питању су хумани људи који чине пуно да помогну нашем народу у овој ситуацији”, изјавио је Вишеслав Мишура.

Семберија инфо