БИЈЕЉИНА: ИСПРЕД ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПОДИГНУТЕ ЗАСТАВЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ИСПРЕД ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПОДИГНУТЕ ЗАСТАВЕ


Република Српска и Србија данас ће, на дан 103. годишњице пробоја Солунског фронта у Првом свјетском рату, по други пут обиљежити Дан српског јединства, слободе и националне заставе. 

Тим поводом, испред Градске управе Града Бијељина јутрос су, уз интонирање химни Републике Српске и Србије подигнуте националне заставе.

-Данас смо се окупили да обиљежимо Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Један дан, али нама јако важан. Важан је због сарадње са Србијом која је никад боља. Мислим да је у свакој локалној заједници у Републици Српској реализован бар један пројекат финансиран средствима Владе Србије. Очекујемо да ће се ова сарадња додатно појачати у наредном периоду“, рекао је предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић.

У име кабинета Градоначелника града Бијељина заставу је подигао савјетник градоначелника Младен Арсеновић.
-Данас обиљежавамо пробој Солунског фронта и Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Данас је величанствен дан гдје се српске заставе вијоре од Новог Града до Косова. Како то величанствено изгледа“, рекао је Арсеновић.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе као празник је уведен прошле године на засједању Високог савјета за сарадњу Србије и Републике Српске. Међутим, због пандемије корона вируса није организована прослава.


Семберија инфо - И. Гутић