ОБЕЗБИЈЕДИТИ ОТКУП ВОЋА :: Semberija INFO ::

 

ОБЕЗБИЈЕДИТИ ОТКУП ВОЋА


Начелник општине Лопаре Радо Савић посјетио je имање воћара Милета Перића у мјесној заједници Милино Село. Том приликом је рекао је да је циљ локалне управе покретање погона за прераду воћа да би био обезбијеђен откуп.

Савић је навео да на подручју Лопара постоје двије дестилерије које откупљују шљиву од локалних произвођача, те истакао да породице као што је породица Перић заслужују подршку локалне управе.

"Воћњаци су лијепо сређени и ако временске прилике и даље буду повољне, ово домаћинство ће имали добар принос воћа", рекао је Савић.

Према Савићевим ријечима, у наредном периоду пољопривредницима ће бити подијељене саднице јагода и шљива које је обезбиједила општина.

Миле Перић, који се воћарством бави 15 петнаест година, каже да ове године очекује добар принос с обзиром на повољне временске прилике.

"На три дунума имам засијане јагоде, од којих је дио под пластеником, затим имам сто садница трешње и више од 400 садница шљиве", рекао је новинарима Перић, који је и предсједник Удружења вишечланих породица "Подмладак".

Савић и Перић су оцијенили добром сарадњу општине Лопаре и Удружења "Подмладак", које окупља 60 вишечланих породица са подручја Лопара.