САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА БИЈЕЉИНА: Отворено писмо градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу :: Semberija INFO ::

 

САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА БИЈЕЉИНА: Отворено писмо градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу


Градоначелниче Петровићу,

Умјесто да одговорите на питање зашто не радите свој посао, посао градоначелника Бијељине, и зашто својим нерадом ометате даљи развој Бијељине и Семберије, Ви замјењујете тезе и износите низ неистина.

ГрО СНСД Бијељина је озбиљна и одговорна политичка организација, која годинамa указује на пропусте и критикује лош рад градске управе. Увијек смо се залагали за развој Бијељине. За то вријеме Ви сте били лојални одборник тој власти, kao прелетач из друге странке. Сада сте се напрасно „освијестили“ и мијењате кадрове које сте као одборник, који је подржавао претходну локалну власт предвођену СДС-ом, бирали и подржавали. Свака власт, углавном, смјењује туђе кадрове, а само ви смјењујете своје кадрове. Добро знате да су кадрови, које ви суспендујете, радили под притиском и захтјевима власти којој сте и сами припадали. Тад Вам то није сметало. Ваш лош рад, боље рећи нерад је директно против Града Бијељине, његовог развоја, његове будућности. То данас мисле и они који су на прошлм изборима за вас гласали, што потврђује и раскол у странци која Вас је кандидовала. Тај нерад најбоље илуструје лоше извршење планираног градског буџета. Износите несувислу тврдњу да по памет идемо у Лакташе, јер немате одговор на питање зашто не радите посао за који сте добили повјерење на изборима. Ми јасно кажемо да желимо љепши, уређенији, бољи и развијенији Град и увијек ћемо ићи тамо гдје можемо наћи подршку за добре пројекте. Ићи ћемо и у Бањалуку, и у Сарајево, и у Београд, па и у Лакташе. Ви нажалост, не идете нигдје, немате никакву визију развоја града и не радите ништа. Све то радите, односно не радите, по инструкцијама својих политичких ментора који у претходном периоду нису ничим допринијели развоју Бијељине, а који су током рата, под окриљем ноћи, изнијели новац из трезора банака у Бијељини, а да га касније никад нису вратили. Толико о поштењу и добрим намјерама.

Републичка власт коју су чинили они који Вас сада наводно подржавају и савјетују, није учинила ништа на развоју Бијељине.

Републичка власт предвођена СНСД-ом је урадила многе капиталне инвестиције у Бијељини и Семберији: уређење канала Дашница, изградњу градске заобилазнице, изградњу нове градске болнице, помогла изградњу Центра за културу, покренула изградњу система за наводњавање семберских поља која је кренула управо из Вашег родног села Црњелова, да даље не набрајамо, јер грађани Семберије то знају.

Ви сте изабрани да радите, а не да правдате нерад.
Ви се не бавите ничим, а ми не желимо да трпимо и будемо заробљеници нечијег нерада.

Ми, господине Петровићу, нисмо никаква тајкунска група, већ одговорни људи и одговорна политичка странка. Ваши ментори су тајкуни, испод чијих скута се не видите. Ви добро знате да су они који су у ратним и поратним годинама пљачкали Бијељину и Семберију и на тој пљачки градили своје пословне и друге империје на вашој страни. Будите сигурни да ти који вам чувају леђа никада неће бити лице Бијељине и Републике Српске. Желимо Бијељину о чијој будућности одлучују њени грађани, на чијем развоју раде њени одговорни и стручни људи. А Вас питамо ко данас управља Бијељином, ако Ви ништа не радите. Ми желимо љепши, уређенији, развијенији Град Бијељину и то јасно и гласно кажемо и не дозвољавамо да нас нечији нерад спријечи у остварењу тог циља. Хоћемо Бијељину која ће се развијати, у коју ће људи радо долазити и са уважавањем о њој говорити'', наведено је у отвореном писму Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина које је упућено градоначелнику Бијељине.

СНСД ГрО Бијељина