ДОГОВОРЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДА У ЈАЊИ :: Semberija INFO ::

 

ДОГОВОРЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДА У ЈАЊИ


Током јучерашњем састанка градоначелника Бијељине, Љубише Петровића и члана Предсједништва БиХ, Шефика Џаферовића било је говора о бројним темама. Градоначелник Петровић је гостима представио стање у којем се налази град Бијељина и његови становници представљајући и неколико конкретних пројеката који су од значаја за локалну заједницу.

Један од приједлога тицао се реконструкције магистралног водовода од Бијељине до Јање, као и реконструкције водоводне мреже у Мјесној заједници Јања. Ради се о азбестним цијевима, старим преко 50 година, које усљед дотрајалости често пуцају, правећи застоје у дистрибуцији питке воде. Реализацијом овог пројекта осигурало би се стабилно снабдијевање водом становника Патковаче, Љесковца, Којчиновца, Јање, али и створиле реалне претпоставке за градњу водовода ка Рухотини, Јоховцу, Главичицама...

Такође, договорена је сарадња са Министарством расељених особа и избјеглица у Влади ФБиХ на пројекту реконструкције и уређења школског игралишта Основне школе „Меша Селимовић“ у Јањи.

Semberija info