КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ОБЈЕКАТ ВАТРОГАСНОГ ДОМА :: Semberija INFO ::

 

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ОБЈЕКАТ ВАТРОГАСНОГ ДОМА


Након неколико година које су прошле у планирању, пројектовању и компликованим административним процедурама избора извођача радова, данас је свечано положен камен темељац за нови објекат Ватрогасног дома у Бијељини. Планирано је да се градња објекта врши у фазама гдје ће се у наредна три мјесеца у оквиру прве фазе изградити темељ објекта. Пројектом је предвиђено да Ватрогасни дом има 1.500 метара квадратних корисног простора, распоређеног у четири објекта: објекат Ватрогасног дома, складиште Цивилне заштите, ватрогасни торањ и гараже за ватрогасна возила.

-Ово је велики догађај за мене и моје ватрогасце, јер ћемо у новом објекту имати боље услове за смјештај ватрогасаца и ватрогасних возила. То уједно значи да ћемо бити у прилици да брже реагујемо у ситуацијама када грађани требају нашу помоћ“, изјавио је Миле Спасојевић, старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Бијељина.
 

 
Предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић подсјетио је на чињеницу да је још Стратегијом развоја града за период 2014-2023. предвиђено измјештање Ватрогасног дома са садашњег положаја у ширем центру града. Такође, Скупштина је прошле године донијела одлуку о оснивању Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Бијељина, чиме је организација ове службе и њена мисија заштите грађана и њиховог иметка подигнута на знатно виши ниво.

-Приједлогом буџета за 2022. годину предвидићемо средства за наставак градње овог објекта. У моменту пројектовања, вриједност новог Ватрогасног дома је била процјењена на око четири милиона конвертибилних марака. Обзиром да је у међувремену дошло до поскупљења грађевинског материјала доћи ће и до повећања цијене изградње овог објекта. Желим истаћи да ћемо овај објекат градити фазу по фазу уз одговоран однос према трошењу новца пореских обвезника што није био случај у претходном периоду“, рекао је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић.