У ТОКУ ЈЕ ПРВИ БАЗАР „ЈАЊА 2021“ :: Semberija INFO ::

 

У ТОКУ ЈЕ ПРВИ БАЗАР „ЈАЊА 2021“


Данас се у Јањи одржава Први базар зимнице и рукотворина  „Јања 2021“. Организатор ове манифестације је Удружење жена „Жена“ из Јање које окупља преко 50 жена, а блиско сарађује са бројним удружењима жена из Семберије и шире. На данашњем базару учествују жене из Јање, Бијељине, Челића, Шерића и Дубрава.

- Наше удржење жена постоји од 2003. године. Током претходних година смо биле присутне на сличним манифестацијама свуда по Бијељини и по околним градовима. Осјећале смо потребу већ дуже вријеме да нешто слично направимо и у Јањи али ето, тек ове године су се посложиле све коцкице у организацији па да и ми угостимо наше бројне пријатељице”, рекла је Рамиза Богаљевић, чланица Организационог одбора базара “Јања 2021”. 



План је да ова манифестација постане традиционална а овогодишња се реализује у сарадњи са Међурелигијским вијећем БиХ, градским одбором у Бијељини. Током свечаног отварања базара присутнима су се обратили парох Црквене општине Јања, Александар Тешић и главни имам Меџлиса Исламске заједнице Јања, Омер еф. Цамић.

- Свједоци смо једног несвакидашњег догађаја у Јањи у којем различитост даје љепоту а природа снагу. Ово је сјајна прилика да једни друге боље упознамо, да размијенимо искуства и мишљења, да сагледамо изазове који су пред нама и да својим примјером допринесемо развоју међуљудских односа у нашем мјесту”, рекао је парох Тешић док је Омер еф. Цамић бираним ријечима говорио о важности жене, у породици и друштву.

- Ја сам члан нашег градског одбора Међурелигијског вијећа БиХ. До сада је било много састанака и много приједлога у правцу организације неког скупа сличног овом вашем. Ето, ми мушкарци нисмо нашли снаге да направимо нешто тако, али ви жене јесте. Желим вам честитати на томе”, рекао је еф. Цамић истакавши у први план Божије подсјећање упућено човјечанству: “О људи, Ја сам вас од једног човјека и једне жене створио и на народе и племена вас подијелио – да бисте се упознавали, уважавали”.

Базар зимнице и рукотворина  „Јања 2021“ одржава се у Дому културе и трајаће до 17 часова.


Семберија инфо - И. Гутић