Угљевик: Одржан 14. Дјечији фестивал фолклора :: Semberija INFO ::

 

Угљевик: Одржан 14. Дјечији фестивал фолклора


На платоу угљевичког Центра за културу данас је одржан 14. Дјечији фестивал фоклора у оквиру славских свечаности општине Угљевик-Свете Петке Параскеве која се прославља 27. октобра

Учесници ове фолклорне смотре били су најмлађи чланови из пет ансамбала  Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Рудар” из Угљевика

Ову културно-умјетничку манифестацију отворио је начелник Угљевика Василије Перић који је захвалио учесницима јер кроз игру и пјесму чувају традицију и обичаје српског народа овог краја.

“Пјесмом и игром наши намјлађи чланови КУД-а 'Рудар' на  најбољи могући начин презентују наш Угљевик, а чување културе, традиције и обичаја је нешто најљепше што наш народ има”, поручио је Перић.

Он је најавио даљу подршку општине овом културно-умјетничком друштву

Предсједник КУД-а “Рудар” Милан Лазић рекао је да је данашња манифестација традиционална, а због пандемије корона вируса нису звали госте из других градова Републике Српске и Србије као што је то до сада било.

“Овај фестивал је до сада био међународног карактера, а због ситуације изазване корона вирусом смо ове године организовали само у оквиру КУД-а 'Рудар' и  надамо се да ћемо већ сљедеће године моћи да угостимо бројне ансамбле из других градова и општина”, рекао је Лазић.


За Семберија инфо - Младен Василић