ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ


Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић данас је боравио у радној посјети Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини. Непосредни повод посјете тицао се увида у динамику изградње радионица за извођење практичне наставе. Пројектном документацијом је предвиђена изградња око 2.000 квадратних метара корисног простора, девет радионица и четири кабинета. Током 2020. године је реализована прва фаза изградње објекта која је коштала 975 хиљада КМ док се ових дана приводи крају изградња друге фазе која обухвата инсталатерске радове укупне вриједности око 200 хиљада КМ. 



- Када је у питању трећа фаза, ми ћемо се потрудити да у буџету за 2022. годину обезбиједимо што већи износ средстава како бисмо радионице за практичну наставу завршили до почетка сљедеће школске године. Улажући у образовање ми смо свјесни да ће се свака уложена марка сигурно исплатити“, рекао је градоначелник Петровић нагласивши да ће радионице, поред школовања средњошколаца задовољавати и све израженију потребу за квалитетном преквалификацијом стручне радне снаге.



Техничку школу „Михајло Пупин“ похађа око хиљаду ученика распоређених у 38 одјељења. Школовање се одвија у оквиру четири струке, електро-техничке, машинске, саобраћајне и одсјека шумарства и прераде дрвета.


Семберија инфо - И. Гутић
Фото - Б. Милошевић