ДОЊИ МАГНОЈЕВИЋ: ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ЦРКВЕ – СВЕТА ПЕТКА :: Semberija INFO ::

 

ДОЊИ МАГНОЈЕВИЋ: ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ЦРКВЕ – СВЕТА ПЕТКА


Литургијом и ломљењем славског колача, уз присуство бројних парохијана Вршанске парохије, мјештана Доњег и Средњег Магнојевића и сусједних семберских села, те уз присуство градоначелника Бијељине Љубише Петровића, у Доњем  Магнојевићу  обиљежена је крсна слава овог православног храма – Света Петка.

Протојереј вршански, Лука Петровић, који обавља службу и у овој цркви, каже да у Доњем Магнојевићу живи око стотину и десет домаћинстава, док у Средњем Магнојевићу живи педесетак домаћинстава.

“Доњи Магнојевић је у 2007. години добио нову цркву. У овим селима живе вриједни и честити домаћини. У овим тешким временима сви се боре за своју егзистенцију. Има људи који раде у иностранству, има и старачких домаћинстава. Жеља нам је да се дјеца рађају, да се живот обнавља. Народ редовно долази у цркву, поготово у вријеме Свете Петке, када су скоро сви на литургији”, каже протојереј Лука Петровић.



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изјавио је након литургије у цркви Свете Петке у Доњем Магнојевићу да је за њега представљало велику част  што је имао прилику да присуствује овој свечаној литургији.

“Чињењем добрих дјела и његовањем хришћанских врлина, ми купујемо царство небеско. Драго ми је што видим да се хришћанске вриједности преносе и на млађе нараштаје, јер и они данас овдје примају свету тајну причешћа и исповијести”, поручио је градоначелник Петровић.

Семберија инфо