РЕЗУЛТАТИ РАДА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА ЗА ДЕВЕТ МЈЕСЕЦИ ОВЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

РЕЗУЛТАТИ РАДА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА ЗА ДЕВЕТ МЈЕСЕЦИ ОВЕ ГОДИНЕ


Задовољавајуће стање безбједности

Анализом резултата рада у протеклих девет мјесеци ове године, стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина можемо оцијенити као задовољавајуће, изјавио је Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина на данашњој конференцији за штампу у просторијама Полицијске управе Бијељина.


Терзић је изјавио да је у првих девет мјесеци евидентирано укупно смањење кривичних дјела за око шест одсто.
 “ Евидентирано је и смањење кривичних дјела општег криминалитета за око седам одсто, као и смањење кривичних дјела против имовине за око 19 одсто. У протеклих девет мјесеци проценат укупне расвијетљености кривичних дјела износи око 86 одсто, док је коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу око 70 одсто. Посебно бих издвојио значајне резултате остварене у борби против привредног криминалитета. Откривено је 49 кривичних дјела из ове области, а укупна материјална штета причињена овим дјелима износи више од 16. 650.000 КМ, док противправна имовинска корист стечена наведеним дјелима износи више од 5,7 милиона КМ”, изјавио је Терзић.
 Што се тиче области злоупотребе опојних дрога, он је навео да је у протеклих девет мјесеци документовано 41 кривично  дјело, као и 43 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.

“У извјештајном периоду Полицијска управа Бијељина надлежним тужилаштвима поднијела је укупно 507 извјештаја против 593 особе због постројања основане сумње да су починили 614 кривичних дјела. У посматраном периоду евидентирано је смањење броја прекршаја нарушавања јавног реда и мира  за око 54 одсто. За девет мјесеци евиодентирано је 890 саобраћајних незгода, што је за око 12 одсто више у односу на упоредни период. У овим незгодама девет особа је смртно настрадало, 69 је тешко повријеђено, док је 254 особе лакше повријеђено. Полицијски службеници из саобраћаја су искључили 127 возила и 1971 возача”, истакао је Терзић.